Studenten bloeden voor het goede doel

Bloedinzamelactie op de VUB

Dit artikel verscheen op de website van de VUB: http://www.vubtoday.be/nl/content/studenten-bloeden-voor-het-goede-doel-0

Wanneer Bloedserieus inzamelacties houdt in alle universiteitssteden, kan de hoofdstad van België natuurlijk niet ontbreken. Vooral studenten, maar ook personeel en anderen kwamen op 19 oktober bloed komen geven op Campus Etterbeek van de Vrije Universiteit Brussel.

Maar liefst 200 personen toonden hun goed hart en schreven zich in voor de bloedinzamelactie van woensdag 19 oktober. 50 daarvan gaven voor de eerste keer bloed. U-Residence op de Campus Etterbeek van de VUB werd zo omgetoverd tot tijdelijk donorcentrum. Zowel studenten van de VUB als mensen van het Rode Kruis en de dienst MarCom zorgden ervoor dat alles in goede banen werd geleid. De deelnemers werden achteraf getrakteerd op een drankje en een hapje.

Bloedserieus

Bloedserieus vzw is een toffe bende studenten die samen met het Rode Kruis jongeren twee keer per jaar overtuigt om donor te worden. Bloedserieus wil studenten over de drempel heen helpen en hen laten kennis maken met bloed geven. Jaarlijks valt ongeveer 10% van de donoren weg, bijvoorbeeld omdat ze de leeftijdsgrens bereikt hebben of ziek zijn geworden. Rode Kruis-Vlaanderen is dus steeds op zoek naar nieuw, jong en onstuimig bloed. Meer informatie ophttp://www.bloedserieus.be/.