Rode Kruis-Vlaanderen en Bloedserieus: jouw donatie is extra belangrijk.

Rode Kruis-Vlaanderen en Bloedserieus Antwerpen roepen je op.

Door het coronavirus en de bijhorende preventiemaatregelen komen onze mobiele bloedinzamelingen in het gedrang. Denk bijvoorbeeld aan inzamelingen in woonzorgcentra en andere openbare gebouwen.

Bloedserieus Antwerpen gaat op dit moment nog steeds door. De inzamelingen van Bloedserieus zijn van cruciaal belang om de bloedvoorraad op peil te houden én een veilige plaats voor donerende studenten: er worden extra hygiënemaatregelen genomen om het risico op besmetting tot een minimum te beperken. Zo houdt het personeel wanneer mogelijk 1 meter afstand van de donoren en collega’s en wordt strikte hand- en hoesthygiëne gerespecteerd. Wij willen je vragen om toch zeker bloed te komen geven. Dit kan op de bloedserieusbloedinzameling, in één van onze 13 donorcentra of op een mobiele bloedinzameling in je buurt. Op dit moment is er nog voldoende bloed, maar we verwachten dat de bloedvoorraad de komende weken toch onder druk zal komen te staan.

Het personeel van onze ziekenhuizen zal hun handen vol hebben met de behandeling van patiënten. Laten we er samen voor zorgen dat ze zich geen zorgen hoeven te maken over de beschikbaarheid van bloedproducten.

Alvast bedankt om te komen doneren!

Vriendelijke groeten
Rode Kruis-Vlaanderen

 

Dit zijn de data van de Bloedserieus bloedinzamelingen:

Woensdag: 18/03/2020 | Stadscampus, Sporthal, Prinsstraat 13 (12u00 – 15u00 en 15u30 – 18u30)

Schrijf je hier in!

Maandag 16 t.e.m. donderdag 19/03/2020 | Campus Drie Eiken, Groenenborger & Middelheim,

Donorcentrum Edegem, Drie Eikenstraat 655 (naast spoed UZA)

Maak een afspraak in ons donorportaal.