Bloedserieus vzw is een toffe bende studenten die, samen met het Rode Kruis, jongeren overtuigt om donor te worden.

We zijn vertegenwoordigd in zes studentensteden: Antwerpen, Brussel, Diepenbeek, Gent, Kortrijk en Leuven. In deze steden kan je twee keer per academiejaar bloed gaan geven.

Bloedserieus is ondertussen een vaste waarde geworden in zes studentensteden. De kiem voor het succes werd 25 jaar geleden gelegd in Leuven. Wat begon als een kleinschalig initiatief, groeide in al die jaren uit tot een heus massa-event.

Het verhaal van Bloedserieus werd in die 25 jaar uitgebreid over andere studentensteden en kende een exponentiële groei. Wat begon in Leuven kreeg gevolg in Gent, Antwerpen, Brussel, Diepenbeek en Kortrijk. Elke editie opnieuw slagen deze studentensteden erin om intussen meer dan 18.000 studenten te overtuigen om bloed te geven.

Aan het roer van de VZW Bloedserieus staat de Raad van Bestuur.

Onder de hoede van de voorzitter, Katrien Kimpe, manager afname van Rode Kruis-Vlaanderen, zijn het vooral de studenten die de bestuursfuncties opnemen en de hele organisatie runnen.

Willem Magits, ondervoorzitter, ondervoorzitter@bloedserieus.be
Ashley Caubergs, secretaris, secretaris@bloedserieus.be

Tjeng Hang Chong, verantwoordelijke WG Goodiebag, goodiebag@bloedserieus.be

Nele Castelein, verantwoordelijke WG Ondersteuning, ondersteuning@bloedserieus.be

Kobe Kellers, verantwoordelijke WG Financiën, financien@bloedserieus.be

Jan Geldhof, adjunct- manager donorrelaties van Rode Kruis-Vlaanderen vervolledigt de ploeg en neemt de werkgroep campagne op sleeptouw. campagne@bloedserieus.be